Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
50 dkg gomba, 2 sárgarépa, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 2 kisebb cukkíni, 1 padlizsán, só, olivaolaj |
A zöldségeket megmosom, fél centi vastagra felkarikázom, a répát 2 milliméteres szeletekre, a paprikát laskára vágom. Tálcára kiterítem, lesózom, olivaolajjal megkenem, majd megfordítom, és a másik oldalukon ugyanígy teszek. Olivával kikent tepsibe kiterítem és 200 fokos sütőben jól megsütöm. Télen, ha nem akar elég levet ereszteni a zöldség, nem szégyellek egy fél pohár vizet aláönteni, még teszek is rá alufóliát, hogy kissé jobban puhuljon, nem cél a kiszárítás vagy ropogósra sütés. Ha megpuhult és kissé megpirult, tálba szedem a levével együtt. Rizzsel, sült krumplival, sült húsokkal (vagy hús nélkül) tálalom. Fantasztikus íze van az összekeveredett zöldségeknek, egyszerre laktató és üdítő, önmagában is megállja a helyét. Grillezés helyett is kiváló, ugyanolyan finom, de legalább kissé egészségesebb, mint a füstös-kormos változata. Nyugodtan lehet kísérletezni, hagymával, zellerrel, zöldbabbal is. (A krumplit nem ajánlom, nem vált be, viszont a gombát, paradicsomot ki ne hagyjátok belőle semmi kincsért.) A gyökérzöldségeket sütés előtt sós vízben érdemes kissé megblansírozni. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|